Přihlášení

Doplnění ze dne 6.10.2018

Komentář předsedy DK: „Fotbal má svoje pravidla a ta hovoří jasně, že vždy rozhoduje, jak to dopadne na hřišti. Můžeme se bavit o následných trestech pro sudí, pro hráče nebo trenéry, ale všude na světě ve fotbale platí, že výsledek a další okolnosti zápasu se nedají změnit.
Když Komise rozhodčích rozhodne, že dalo jedno mužstvo gól z ofsajdu, tak ho přeci také disciplinárka nebude odvolávat a měnit výsledek utkání. Když některý z hráčů nafilmuje penaltu, z které soupeř skóruje, tak ten gól taky přece neodvoláme. V takovém případě ani nedáváme dodatečně filmujícímu hráči žlutou kartu, ale můžeme ho dodatečně potrestat finančním postihem.
V jiném absurdním případě, kdybychom od stolu rušili červené karty, které bezpochyby mají vliv na vývoj utkání, tak by zase někdo mohl namítnout, že by se utkání muselo opakovat. Do takové situace nechce přeci fotbal nikdo dostat,“ doplňuje k celému případu ještě předseda Disciplinární komise LFA Richard Baček.