středa 28.02.2024

Vstup mezi elitní společnost. LFA se stala členem World Leagues Forum

Vstup mezi elitní společnost. LFA se stala členem World Leagues Forum

středa 28.02.2024
Ligová fotbalová asociace se stala novým členem World Leagues Forum. Tato elitní organizace sdružuje soutěže z celého světa, kterým pomáhá v jednání na poli politickém i sportovním a také přispívá k celkovému rozvoji všech zainteresovaných lig.

Ligová fotbalová asociace se tak stává členem již druhé silné a uznávané organizace. Od roku 2018 je součástí European Leagues, na jejímž poli dosáhla LFA v loňském roce výrazného diplomatického úspěchu v podobě organizování 46. Valného shromáždění této asociace.

Nyní LFA vstoupila také do organizace World Leagues Forum. Mezi členy jsou elitní evropské soutěže jako Premier League, La Liga nebo Bundesliga, ale také ligy z celého světa, např. americká MLS, australská APL, japonská J.League a celá řada další. Předsedou organizace je šéf Premier League Richard Masters.

„Jsme rádi, že jsme se stali členem tak vlivné  organizace, jakou bezesporu World Leagues Forum je. Vnímáme to jako další potvrzení dlouhodobě rostoucího renomé a síly českého profesionálního fotbalu nejenom v naší zemi, ale i v rámci Evropy i světa. Věříme, že členství ve World Leagues Forum kredit českého fotbalu ještě posílí a může být prostředkem k dalšímu růstu nejoblíbenějšího sportu u nás,“ řekl Tomáš Bárta, výkonný ředitel LFA.

„Díky úspěšnému hostitelství European Leagues v Praze v roce 2023 jsme na diplomatickém poli získali pozornost a prestiž, na což bychom rádi navázali i ve World Leagues Forum. Chceme být slyšitelným hlasem i v další takto významné organizaci a věřím, že můžeme ostatním při vzájemné kooperaci nabídnout i cenné zkušenosti a znalosti, například v rámci obchodu a marketingu. Právě v oblasti marketingu v současnosti přicházíme s novou strategií na dalších pět let,“ řekl obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný.

Posláním World Leagues Forum je zastupovat profesionální fotbalové ligy na světové úrovni u politických a sportovních orgánů. Klade důraz také na podporu vzájemné kooperace mezi členy a sdílení znalostí.

"Jsme nadšeni, že můžeme Ligovou fotbalovou asociaci přivítat jako našeho nejnovějšího člena. Nedávné úspěchy LFA při organizaci a rozvoji profesionálního fotbalu v České republice jsou skutečně pozoruhodné. Máme velkou radost, že můžeme spolupracovat s jejich vedením a nadále podporovat pokrok ligy," řekl Jerome Perlemuter, generální sekretář WLF.

WLF byla založena v roce 2017 a sdružuje přibližně 1 100 klubů z celého světa. Jejími členy jsou profesionální ligy, které jsou nezávislé na fotbalových asociacích svých zemí nebo mají alespoň určitou míru nezávislosti v organizaci a rozhodování.

World Leagues Forum jmenuje své zástupce do některých výborů FIFA a mezi WLF a FIFA probíhají pravidelně diskuze o rozhodnutích, které mají dopad na samotné soutěže.