čtvrtek 09.03.2017

Komuniké Disciplinární komise LFA 9. 3. 2017

Komuniké Disciplinární komise LFA 9. 3. 2017

čtvrtek 09.03.2017


1.      Disciplinární komise zastavila závodní činnost na jedno soutěžní utkání - 4. ŽK:

ePojisteni.cz liga:

            David Lafata (AC Sparta Praha)

            Tomáš Hořava (FC Viktoria Plzeň)

            Egon Vůch (FC Slovan Liberec)

            Yani Urdinov (FC Vysočina Jihlava)

            Daniel Tetour (FK Dukla Praha)

Fortuna národní liga:

Richard Kalod (SK Dynamo České Budějovice)

Jiří Krystan (FK Viktoria Žižkov)

Josef Pančochář (1. SK Prostějov)

Ondřej Ševčík (FK Baník Sokolov)

Daniel Kovář (FK Pardubice)

 

2.      Disciplinární komise zastavila závodní činnosti na jedno soutěžní utkání:

Radim Řezník (FC Viktoria Plzeň) – 2 x ŽK

 

3.      Disciplinární komise potrestala klub AC Sparta Praha za vhazování předmětů na hrací plochu, použití pyrotechniky, poškození zařízení stadionu, a opakované hučení na hráče Konatého v utkání s FK Jablonec částkou 60 tisíc korun.

 

4.      Disciplinární komise potrestala klub FK Jablonec za porušení povinnosti pořádajícího klubu (hučení na hráče Konatého a pronesení pyrotechniky) v utkání AC Sparta Praha částkou 50 tisíc korun.

 

5.      Disciplinární komise se rozhodla zahájit disciplinární řízení s členem FAČR – panem Radkem Ďurišem, který použil na utkání FK Teplice – FC Vysočina Jihlava zakázanou pyrotechniku.

 

6.      Disciplinární komise se rozhodla zahájit disciplinární řízení s členem FAČR – panem Janem Klečkou, který v utkání SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň za nevhodné chování - výtržnost.

 

7.      Disciplinární komise zahájila řízení s klubem MFK Karviná za nevhodné chování fanoušků (použití pyrotechniky a výtržnosti fanoušků) v utkání s FC Fastav Zlín.

 

8.      Disciplinární komise zahájila řízení s klubem Slezský FC Opava za nevhodné chování fanoušků (nesportovní chování) v utkání s 1. SC Znojmo.

 

9.      Disciplinární komise zahájila řízení s klubem FC Zbrojovka Brno za nevhodné chování fanoušků v utkání s 1. FC Slovácko.

 

10.  Disciplinární komise zahájila předběžné šetření incidentu v utkání FK Pardubice – SK Sigma Olomouc za nesportovní chování hostujících fanoušků.

 

11.  Disciplinární komise zahájila řízení s klubem SK Slavia Praha v utkání s FC Viktoria Plzeň z důvodů vhazování předmětů na hrací plochu a zasažení hostujícího hráče.

 

12.  Příští zasedání DK LFA se uskuteční ve čtvrtek 16. 3. 2017 od 14:00 – Sídlo STES – stará budova.