čtvrtek 23.03.2017

Komuniké Disciplinární komise 23. 3. 2017

Komuniké Disciplinární komise 23. 3. 2017

čtvrtek 23.03.2017

1.    Disciplinární komise zastavila závodní činnost na jedno soutěžní utkání – udělení 4. ŽK:
ePojisteni.cz liga:
    Michal Kadlec (AC Sparta Praha)
    Jan Bořil (SK Slavia Praha)
    Petr Schwarz (FC Hradec Králové)
    Jan Sýkora (SK Slavia Praha)
Fortuna národní liga:
    David Přibyl (FK Pardubice)
    Petr Zapalač (SFC Opava)
    Jan Schaffartzik (SFC Opava)

2.    Disciplinární komise zastavila závodní činnosti na dvě soutěžní utkání -  udělení 8. ŽK:
ePojisteni.cz liga:
    Lukáš Magera (FK Mladá Boleslav)
Eldar Civič(1. FC Slovácko)

3.    Disciplinární komise zastavila závodní činnost na jedno soutěžní utkání:
Róbert Matějov (FC Fastav Zlín) - 2xŽK
Douglas Da Silva (FK Mladá Boleslav) - 2xŽK
Miloš Bosančič (FC Slovan Liberec) – ČK

4.    Disciplinární komise potrestala klub FK Mladá Boleslav za porušení povinnosti pořádajícího klubu (pronesení pyrotechniky, vhazování předmětů na hrací plochu, nesportovní chování fanoušků) v utkání s AC Sparta Praha pokutou 60 tisíc korun.

5.    Disciplinární komise potrestala klub AC Sparta Praha za nesportovní chování fanoušků (použití pyrotechniky, nesportovní chování fanoušků, poškození zařízení stadionu) v utkání s FK Mladá Boleslav pokutou 100 tisíc korun.

6.    Disciplinární komise se rozhodla zahájit disciplinární řízení s členem FAČR – panem Martinem Zámeckým za výtržnost, ničení zařízení stadionu a pokus o napadení hráčů v utkání FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha.

7.    Disciplinární komise se rozhodla zahájit disciplinární řízení s členem FAČR – panem Pavlem Kastnerem za výtržnost, ničení zařízení stadionu a pokus o napadení hráčů v utkání FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha.

8.    Disciplinární komise potrestala klub FC Fastav Zlín za porušení povinnosti pořádajícího klubu (použití pyrotechniky a nesportovní chování fanoušků) v utkání s 1. FC Slovácko pokutou 50 tisíc korun.

9.    Disciplinární komise potrestala klub 1. FC Slovácko za nesportovní chování fanoušků a použití pyrotechniky v utkání s FC Fastav Zlín pokutou 50 tisíc korun.

10.    Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem SFC Opava za porušení povinnosti pořádajícího klubu (hučení na hráče kvůli němuž rozhodčí přerušil utkání) v utkání s FC Baník Ostrava.

Komentář předsedy LFA Mgr. Richarda Bačka: „Byla to nehezká kaňka na jinak velmi procítěném fandění opavských fanoušků. Takové projevy do fotbalu nepatří, nelze to přejít mávnutím ruky. Věříme, že klub společně s fanoušky udělá vše pro to, aby se takové chování neopakovalo.“

11.    Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem FC Baník Ostrava za vhození pyrotechniky na hrací plochu v utkání s SFC Opava.
Komentář předsedy LFA Mgr. Richarda Bačka: „Budeme řešit vhození pyrotechniky na hrací plochu. Vhození zapálené světlice do blízkosti brankáře nelze omluvit, natož tolerovat.“

12.    Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem AC Sparta Praha za porušení povinnosti pořádajícího klubu (použití pyrotechniky a její vhození na hrací plochu s přerušením utkání) v utkání s FC Fastav Zlín.

13.    Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem FC Slovan Liberec za porušení povinnosti pořádajícího klubu (po skončení utkání došlo k hromadné rvačce, napadení pořadatele a vniknutí na hrací plochu) v utkání s SK Slavia Praha.

14.    Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem SK Slavia Praha za nesportovní chování fanoušků (po skončení utkání došlo k hromadné rvačce, napadení pořadatele a vniknutí na hrací plochu) v utkání s FC Slovan Liberec.

15.    Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem MFK Karviná za porušení povinnosti pořádajícího klubu (použití pyrotechniky a vhazování předmětů na hrací plochu) v utkání s FC Viktoria Plzeň.

16.    Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem FC Viktoria Plzeň za nesportovní chování fanoušků a použití pyrotechniky v utkání s MFK Karviná.
 
17.    Příští zasedání DK LFA se uskuteční ve čtvrtek 30. 3. 2017 od 14:00 – Sídlo STES (stará budova).