čtvrtek 30.03.2017

Komuniké Disciplinární komise 30. 3. 2017

Komuniké Disciplinární komise 30. 3. 2017

čtvrtek 30.03.2017

1.      Disciplinární komise zastavila závodní činnost na jedno soutěžní utkání:

Juniorská liga:

            Štěpán Holý (1. FK Přiíbram) - 2xŽK

 

2.      Disciplinární komise potrestala členy FAČR – pana Martina Zámeckého a pana Pavla Kastnera za výtržnost, ničení zařízení stadionu v utkání FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha. Pan Martin Zámecký byl potrestán peněžitým trestem ve výši 5.000,- Kč a zákazem vstupu na na stadiony klubů hrající ePojisteni.cz ligu a Fortuna národní ligu po dobu 9 měsíců. Pan Pavel Kastner byl potrestán peněžitým trestem ve výši 5.000,- Kč a zákazem vstupu na stadiony klubů hrající ePojisteni.cz ligu a Fortuna národní ligu po dobu 6 měsíců.

 

3.      Disciplinární komise potrestala klub SFC Opava za porušení povinnosti pořádajícího klubu (hučení na hráče - cizince, kvůli němuž rozhodčí přerušil utkání) v utkání s FC Baník Ostrava peněžitou pokutou ve výši 50 tisíc korun.

 

4.      Disciplinární komise potrestala klub FC Baník Ostrava za vhození pyrotechniky na hrací plochu v utkání s SFC Opava peněžitou pokutou ve výši 50 tisíc korun.

 

            Komentář předsedy DK LFA Mgr. Richarda Bačka: „Disciplinární komise může trestat pouze jednání, ke kterému dojde v areálu stadionu v souvislosti s utkáním. Výtržnosti, ke kterým došlo ve městě Opava trestat disciplinární komisí nelze.“

 

5.      Disciplinární komise potrestala klub AC Sparta Praha za porušení povinnosti pořádajícího klubu (použití pyrotechniky a její vhození na hrací plochu s přerušením utkání) v utkání s FC Fastav Zlín peněžitou pokutou ve výši 100 tisíc korun a trestem uzavření části stadionu na jedno domácí utkání. Jedná se o sektory H 37 až H 41 a D 45 až D 50.

 

            Komentář předsedy DK LFA Mgr. Richarda Bačka: „Následky opakovaného použití pyrotechniky, která reálně mohla ohrozit zdraví diváků a hlavně jejího vhození na hrací plochu, s následným přerušením utkání, musí nést nejenom pořádající klub, ale konečně i samotní fanoušci.“

 

6.      Disciplinární komise potrestala klub MFK Karviná za porušení povinnosti pořádajícího klubu (použití pyrotechniky a vhazování předmětů na hrací plochu) v utkání s FC Viktoria Plzeň peněžitou pokutou ve výši 50 tisíc korun.

 

7.      Disciplinární komise potrestala klub FC Viktoria Plzeň za nesportovní chování fanoušků (pokřik „Jude Slavie“) a použití pyrotechniky v utkání s MFK Karviná peněžitou pokutu ve výši 30 tisíc korun.

 

8.      Příští zasedání DK LFA se uskuteční ve čtvrtek 6. 4. 2017 od 14:00 – Sídlo STES (stará budova).