čtvrtek 20.04.2017

Komuniké Disciplinární komise LFA 20. 4. 2017

Komuniké Disciplinární komise LFA 20. 4. 2017

čtvrtek 20.04.2017

1.      Disciplinární komise zastavila závodní činnost na jedno soutěžní utkání – 4. ŽK:

ePojisteni.cz liga:

            Josef Jindřišek (Bohemians Praha 1905)

            Marek Matějovský (FK Mladá Boleslav)

            Jakub Řezníček (FC Zbrojovka Brno)

            Daniel Krch (Bohemians Praha 1905)

            Jean - David Beauguel (FC Fastav Zlín)

            Antonín Barák (SK Slavia Praha)

Fortuna národní liga:

            Jan Neuberg (FK Varnsdorf)

            Jakub Urbanec (FK Viktoria Žižkov)

            Aleš Nešický (FC MAS Táborsko)

Adam Ondráček (MFK Vítkovice)

Martin Slaninka (MFK Frýdek-Místek)

                       

2.      Disciplinární komise zastavila závodní činnost na dvě soutěžní utkání – 8. ŽK:

Fortuna národní liga:

            Vojtěch Machek (FK Baník Sokolov)

           

3.      Disciplinární komise zahájila Disciplinární řízení s členem FAČR Adamem Trejbalem za použití pyrotechniky v utkání SK Slavia Praha – FC Hradec Králové.

 

4.      Disciplinární komise potrestala generálního ředitele FC Viktoria Plzeň Adolfa Šádka za  nevhodné chování v utkání s FK Teplice pokutou 40 tisíc korun.

 

Komentář předsedy DK Mgr. Richarda Bačka: „Disciplinární komise vyhodnotila předložené informace tak, že došlo ze strany pana Šádka k disciplinárnímu přečinu. Emotivní výroky učiněné v průběhu utkání jsme vyhodnotili jako nepatřičné a uložili trest peněžité pokuty odpovídající závažnosti, intenzitě a zároveň v kontextu jiných rozhodnutí disciplinární komise v obdobných věcěch.“

 

5.      Disciplinární komise potrestala klub 1. SC Prostějov za porušení povinnosti pořádajícího klubu (pronesení a použití pyrotechniky) v utkání s FC Baník Ostrava pokutou 25 tisíc korun.

 

6.      Disciplinární komise potrestala klub FC Baník Ostrava za použití a vhazování pyrotechniky na hrací plochu hostujícími fanoušky v utkání s 1. SC Prostějov pokutou 75 tisíc korun.

 

7.      Disciplinární komise zastavila disciplinární řízení s masérem týmu AC Sparta Praha panem Tomášem Stránským za nevhodné chování po utkání s SK Slavia Praha.

 

Komentář předsedy DK Mgr. Richarda Bačka: „Chování pana Stránského nenaplnilo skutkovou podstatu disciplinárního přečinu, ale od člena realizačního týmu je to krajně nevhodné. Naopak by měl jít v příkladem v pozitivním duchu fandění a ne negací.“

 

8.      Disciplinární komise potrestala klub MFK Karviná za porušení povinnosti pořádajícího klubu (nevhodné pokřiky a vhazování předmětů na hrací plochu) v utkání s SK Slavia Praha pokutou 50 tisíc korun.

 

9.      Disciplinární komise potrestala klub SK Slavia Praha za výtržnosti hostujících fanoušků a poškození zařízení stadionu v utkání s MFK Karviná pokutou 70 tisíc korun.

 

Příští zasedání DK LFA se uskuteční ve čtvrtek 27. 4. 2017 od 14:00 – Sídlo STES (stará budova).