pátek 21.07.2017

SLO klubů absolvovali první workshop

SLO klubů absolvovali první workshop

pátek 21.07.2017
Ligová fotbalová asociace před začátkem nové ligové sezóny uspořádala workshop pro profesionální kluby, který nesl téma Supporter liaison officer. Tedy osoby, které se mají stát prostředníky mezi klubem a jeho fanoušky. Za přítomnosti Stuarta Dykese, z organizace SD Europe, která úzce spolupracuje s UEFA, se setkali zástupci celků, jež tento prvek budou implementovat ve svých klubech.
 
„Je skvělé, že se i česká nejvyšší soutěž věnuje tématu fanoušků. Projekt SLO je důležitým prvkem toho, kdy se naslouchá těm, kteří na fotbal chodí. Ve spoustě soutěží zavedení této pozice v klubech výrazně zvedlo kvalitu komunikace mezi klubem a jeho fanoušky. Jsme připraveni podpořit i českou soutěž,“ řekl Stuart Dykes.
 
Všechny kluby HET ligy před touto sezónou zavedly pozici Supporte liaison officer, některé jako Sparta, Slavia, Liberec či Bohemka už tento post obsadily v minulosti. Projekt je sice na začátku, ale Ligová fotbalová asociace mu přikládá svou důležitost. V pátek pak na toto setkání navázala workshop bezpečnostních manažerů.