středa 26.07.2017

Start nové sezóny. On-line fáze projektu videorozhodčí i 25 let HET ligy

Start nové sezóny. On-line fáze projektu videorozhodčí i 25 let HET ligy

středa 26.07.2017

Projekt videorozhodčí

Doposud:
-      LFA podepsala smlouvu s FIFA a pravidlovou komisí IFAB a od ledna 2017 se zapojila do programu testování videorozhodčích.
 -      Během jarní části sezóny bylo v off-line fázi při přenosech O2 TV realizováno 24 utkání.
 -      V květnu tohoto roku proběhla inspekce FIFA a IFAB, kdy projekt v českém podání obdržel hodnocení „very high quality“.
Aktuální sezóna:
 -     V nadcházející sezóně dospějí videorozhodčí u nás do další fáze, a to sice on-line. V praxi to znamená aktivní zapojení videorozhodčí do průběhu utkání.
-     Po úspěšném zvládnutí utkání v on-line režimu (přípravná, modelovaná případně v Juniorské lize), která slouží k vyškolení všech zainteresovaných (hlavní rozhodčí a jejich asistenti, 4. rozhodčí, videorozhodčí a asistent videorozhodčího, operátor, technik u hřiště) bude možné zažádat FIFA o možnost spustit on-line režim i v ligových utkáních již v této sezóně.
-    Projekt nabral dynamický vývoj, na který FIFA zareagovala a v příští sezóně již budou v některých nejvyšších soutěžích (např. Německo, USA) videorozhodčí součástí utkání. Přesto je stále projekt považován za testovací a výsledky budou nadále vyhodnocovány univerzitou v belgické Lovani.
 

Tresty za simulování
Návrh novely disciplinárního řádu, který Ligová fotbalová asociace předložila Fotbalové asociaci České republiky, bude schválen na nejbližším Výkonném výboru FAČR. V praxi tento akt dává možnost Disciplinární komisi Ligové fotbalové asociace od nadcházející sezóny dodatečně trestat hráče za simulování.
„Stávající disciplinární řád neumožňoval trestat simulování jako případ narušení řádného průběhu hry. To se díky této novele změní. Pro disciplinární komisi je to nástroj, jak podobné chování z profesionálních soutěží vymýtit,“ vysvětluje předseda disciplinární komise Richard Baček. Jaký trest hrozí simulujícím hráčům? Může jít o trest zákazu činnosti až na dvě soutěžní utkání a uložení peněžité pokuty.
 

25 let ligy
Českou nejvyšší soutěž čeká pětadvacáté výročí od jejího samostatného fungování. I proto si Ligová fotbalová asociace připravila pro fanoušky mimořádný videoseriál, který se bude věnovat nejlepším hráčům tohoto období. Ligová fotbalová asociace zahájí tento seriál v šestém kole HET ligy.
 

Soutěž pro fanoušky
Červenobílá Slavia, modročervená Plzeň, rudá Sparta či bílomodrý Baník. Klubové barvy jsou možná nejsilnějším poutem fanouškovského vztahu s klubem svého srdce. Mottem partnerství mezi HETem a fotbalovou ligou se tak příznačně stalo „Fandi svým barvám!“
Tradičně vypjaté boje o titul dostávají v sezoně 2017/18 další náboj! Odměna pro mistra HET ligy totiž bude přímý postup do základní skupiny prestižní Ligy mistrů UEFA! „Moc si přejeme, aby nový ročník HET ligy byl výjimečný,“ hlásí před startem jednatel HETu Jiří Sokol.
V rámci fotbalového spojení si navíc firma HET připravila pro své zákazníky soutěž o atraktivní ceny! Od září po celou fotbalovou sezónu tak bude ve hře iPhone SE, fotbalové míče Puma či HETligová polo trika. Šanci vyhrát bude mít každý, kdo si u více než stovky partnerských prodejen HET nakoupí zboží HET nad 200 Kč.