čtvrtek 18.08.2022

Disciplinární komise trestala hráče za vyloučení

Disciplinární komise trestala hráče za vyloučení

čtvrtek 18.08.2022
Nebývale vysoké množství vyloučených hráčů z uplynulého kola FORTUNA:LIGY a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY si dnes odneslo disciplinární tresty od Disciplinární komise LFA.

Tři utkání zastavení závodní činnosti obdrželi za surovou hru hráči Jan Silný ze Zlína, Gigli Ndefe z Baníku Ostrava a Roman Květ z Bohemians Praha 1905.

Disciplinární komise současně potrestala hráče FC TRINITY Zlín Martina Cedidlu za surovou hru v utkání proti SK Slavia Praha zastavením závodní činnosti na 5 soutěžních utkání. Potrestaný hráč Martina Cedidla nemá v tuto chvíli zastavenou závodní činnost, a to až do doby, než rozhodnutí DK nabyde právní moci. V tomto ojedinělém případě (hráči nebyl udělen osobní trest rozhodčím během utkání) nemá hráč předběžně zastavenou závodní činnost a trest nabyde právní moci až po uplynutí pěti dní ode dne doručení rozhodnutí anebo ve chvíli, kdy se hráč vzdá práva na odvolání. V případě, že se hráč nevzdá práva na odvolání, bude moci v nejbližším ligovém kole ještě nastoupit.

Komentář předsedy DK LFA p. Richarda Bačka

„Disciplinární komise bohužel zaznamenala zkraje soutěžního ročníku zvýšený počet závažných zákroků vedoucích často k ohrožení zdraví hráčů nebo dokonce k jejich zranění. Takovéto bezohledné zákroky není možné tolerovat ani v případě, kdy se nejedná o zjevný úmysl. I hráči si musejí uvědomit, že mají kontrolu nad svým pohybem a musí udělat maximum proto, aby se vyhnuli nebezpečným střetům, které mohou ohrozit zdraví protihráčů. Tresty zastavení závodní činnosti na úrovni minimálně poloviny možné sazby jsou dle Disciplinární komise v takových případech zcela přiměřené.“


Dokumenty