středa 29.05.2024

Hráčem sezony F:NL se stal špílmachr Dukly Hora, trenérům vládne Janotka

Hráčem sezony F:NL se stal špílmachr Dukly Hora, trenérům vládne Janotka

středa 29.05.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA má za sebou kompletní ročník 2023/2024 a Ligová fotbalová asociace ve spolupráci s trenéry, kapitány mužstev a zástupci vybraných médií tradičně vyhlašuje hráče a trenéra sezony. Nejlepším hráčem se stal záložník úřadujícího vítěze F:NL Jakub Hora, v nadmíru vyrovnané trenérské volbě byl nejúspěšnější kouč olomoucké rezervy Tomáš Janotka.

Hráč sezony

1. Jakub Hora (FK Dukla Praha) – 26 bodů
2. Bojan Dordič (FC Silon Táborsko) – 15 bodů
3. Radek Šiler (AC Sparta Praha B) – 11 bodů

Jakub Hora (FK Dukla Praha)

Dukla před sezonou vyhlásila smělý cíl – návrat do FORTUNA:LIGY. A ten dokázala beze zbytku splnit. K postupu Pražanů výraznou měrou přispěla také zvučná zimní posila, záložník Jakub Hora, který na Julisku dorazil z ligových Českých Budějovic. 

Ofenzivní středopolař stihl v dresu Dukly během 13 jarních utkání vstřelit pět důležitých branek a výraznou měrou se podílel na jízdě za postupem mezi elitu. 

Třiatřicetiletý fotbalista v hlasování trenérů a kapitánů mužstev F:NL uspěl před střelcem Táborska Bojanem Dordičem, jenž se blýskl deseti brankami, a devatenáctiletým talentem pražské Sparty Radkem Šilerem, který nastřílel stejný počet branek jako Dordič.


Trenér sezony

1. Tomáš Janotka (SK Sigma Olomouc B) – 52 bodů
2. Petr Rada (FK Dukla Praha) – 51 bodů
3. Roman Nádvorník (FC SILON Táborsko) – 19 bodů

Tomáš Janotka (SK Sigma Olomouc B)

Neskutečně vyrovnané bylo hlasování o trenérovi sezony 2023/2024. O jeden jediný hlas se z prvenství může radovat kouč olomoucké rezervy Tomáš Janotka. Ten dokázal s mladým výběrem Hanáků skutečně divy. Mužstvo pod jeho vedením obsadilo se ziskem 57 bodů druhou příčku hned za mistrovskou Duklou.

Olomouc prožila luxusní jaro, když ze 14 utkání prohrála pouze jedinkrát (!). Zároveň se blýskla parádní sérií deseti vyhraných zápasů v řadě, od 10. března do konce soutěžního ročníku 2023/2024 tak nezapsala ani jednu porážku.

Není divu, že ambiciózní kouč Tomáš Janotka dostal po konci Jiřího Saňáka na Andrově stadionu coby zaslouženou odměnu příležitost trénovat olomoucké A-mužstvo ve FORTUNA:LIZE.