pátek 31.05.2024

JVC Hráč a trenér měsíce: Květen ovládli sparťan Kuchta a Horejš z Hradce Králové

JVC Hráč a trenér měsíce: Květen ovládli sparťan Kuchta a Horejš z Hradce Králové

pátek 31.05.2024
Tradiční anketa JVC Hráč a trenér měsíce zná své poslední vítěze v ligovém ročníku 2023/2024. V hlasování fanoušků si za květen vysloužili prvenství útočník mistrovské Sparty Jan Kuchta, mezi trenéry uspěl šéf lavičky Hradce Králové David Horejš, jehož mužstvo zapsalo čtyři ligová vítězství v řadě.

JVC Hráč měsíce: Jan Kuchta (AC Sparta Praha)

Sparťanský útočník Jan Kuchta se stal premiérově v aktuální ligové sezoně JVC Hráč měsíce. Čím si vítězství v anketě vysloužil? Především svými gólovými zásahy. Sedmadvacetiletý borec přispěl dvěma trefami k výhře 4:2 na půdě Slovácka, kde se Pražané přiblížili k obhajobě titulu.

Brankové galapředstavení si pak schoval do utkání v Mladé Boleslavi, kde sparťané zvítězili jasně 5:0 a definitivně si zajistili zisk mistrovského titulu. Kuchta ukázal svou palebnou sílu, proti domácímu celku skóroval hned čtyřikrát (!) a celkem ve 32 ligových utkáních nastřílel 17 branek a stal se třetím  nejlepším střelcem celé FORTUNA:LIGY. Navrch přidal sedm asistencí, s 24 body obsadil třetí příčku také v bodové produktivitě ligy.

Jan Kuchta v anketě fanoušků, kteří hlasovali v mobilní aplikaci FORTUNA:LIGY, zvítězil před záložníkem Hradce Králové Václavem Pilařem a pardubickým středopolařem Michalem Hlavatým.

JVC Trenér měsíce: David Horejš (FC Hradec Králové)

Vynikající měsíc prožili fotbalisté Hradce Králové, kteří v dosavadních čtyřech květnových zápasech ani jednou neprohráli. A pokud uspějí v pátečním souboji s Mladou Boleslaví, zajistí si účast v předkole Evropské konferenční ligy.

"Votroci" zvládli dvojutkání ve skupině o Evropu s olomouckou Sigmou. Tu doma porazili v poměru 3:1 a stejným výsledkem ovládli také odvetu. Ve finále prostřední nadstavbové skupiny dokázali dvakrát uspět nad Teplicemi. Na Stínadlech zvítězili 1:0 navzdory tomu, že dohrávali v deseti. V odvetě na domácím trávníku Hradečtí zvítězili v početním nevýhodě po vyloučení Petra Kodeše díky dvěma brankám Václava Pilaře 2:0.

Kouč královehradeckého mužstva David Horejš podobně jako Kuchta tak slaví premiérové vítězství v anketě JVC Trenér měsíce v probíhajícím ligovém ročníku. Někdejší obránce v hlasování fanoušků předčil kouče sparťanského šampiona Briana Priskeho i trenéra Radoslava Kováče, který podruhé za sebou dotáhl Pardubice k záchraně mezi elitou.