sobota 01.06.2024

Z přeboru až do F:NL. Cenu Františka Hrdličky získal předseda Líšně Karel Hladiš

Z přeboru až do F:NL. Cenu Františka Hrdličky získal předseda Líšně Karel Hladiš

sobota 01.06.2024
Zažil období, kdy SK Líšeň hrála pouze městský přebor a jediné hřiště měla se škvárovým povrchem. Karel Hladiš od té doby udělal s brněnským klubem obrovský kus práce a v současnosti Líšeňští již šestým rokem patří mezi účastníky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Ligová fotbalová asociace se nyní rozhodla předsedu klubu za jeho dlouholetou práci ocenit Cenou Františka Hrdličky za sezonu 2023/24.

Cenu Františka Hrdličky uděluje Ligová fotbalová asociace pravidelně od roku 2017 funkcionářům členských klubů za jejich činnost a přínos profesionálnímu fotbalu v Česku. Do prestižní společnosti laureátů nově patří předseda SK Líšeň Karel Hladiš, jenž je v čele brněnského celku už pětatřicátý rok. 

„Už jenom doba, jakou pan Hladiš vede Líšeň, je v českém prostředí mimořádná. Pokud k tomu přičteme úspěchy a progres brněnského klubu, patří Cena Františky Hrdličky panu předsedovi zcela právem a je mi potěšením, že ho můžeme jako LFA za jeho dlouholetou oddanou práci pro fotbal ocenit,“ řekl výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta o trofeji, která je pojmenována po Františku Hrdličkovi, legendárním funkcionáři Teplic.

„Podobná ocenění se dávají lidem, u kterých se předpokládá, že brzy ukončí svou činnost. Pro mě to však znamená, že jsem vizi v SK Líšeň ještě zcela nenaplnil a udělení ceny znamená, že to, co dělám už 40 let v Líšni, má nějaký smysl. A že s pomocí spousty dobrých funkcionářů SK Líšeň, Jihomoravského kraje, města Brna, MČ Brno-Líšeň a sponzorů ještě kus práce uděláme,“ prohlásil Karel Hladiš, předseda klubu SK Líšeň, který v tomto roce slaví 100 let od založení.

Karel Hladiš svoje jméno s líšeňským fotbalem poprvé spojil už v roce 1984, kdy do klubu přišel jako asistent trenéra a hrající kouč B týmu mužů. V roce 1990 se pak stal předsedou SK Líšeň. Tehdy hrála Líšeň ještě na škvárovém hřišti, měla jedno mužstvo dospělých, jeden dorost a jedny žáků. Muži A navíc hráli pouze městský přebor a v rámci Brna byl oddíl hodnocen až jako 30. nejlepší.

Od té doby se v severovýchodní části Brna hodně změnilo. Z Líšně se stal druhý největší oddíl v rámci jihomoravské metropole, který je navíc již tradičním účastníkem druhé nejvyšší domácí profesionální soutěže. Klub má v současnosti 686 členů a 32 družstev a k progresu došlo také v oblasti zázemí. Jen jméno na pozici předsedy zůstává stále stejné.

Hladiš se zařadil do prestižní skupiny laureátů Ceny Františka Hrdličky, mezi které patří Miloslav Jícha, Libor Kleibl, Jaroslav Janoš, Vlastimil Gabriel či Antonín Kříž. V minulém roce ocenění obdržel Josef Balík, dlouholetý lékař Táborska.