středa 03.07.2024

LFA vyhlašuje tendr na netelevizní highligts a klipy z nejvyšší soutěže pro území Česka

LFA vyhlašuje tendr na netelevizní highligts a klipy z nejvyšší soutěže pro území Česka

středa 03.07.2024
Ligová fotbalová asociace vyhlašuje další ze série výběrových řízení na audiovizuální práva, v tomto případě v rozsahu tzv. netelevizních highlights a klipů pro území České republiky pro nejvyšší domácí soutěž.

Vítěz tendru získá práva na využití sestřihů nejzajímavějších okamžiků utkání nejvyšší domácí soutěže v rámci zpravodajských pořadů či informací (on-line), a to jak ve formě vysílání highlights dodávaných ze strany LFA, tak i výroby a vysílání vlastních sestřihů. Tendr tak cílí primárně na mediální domy.

Vítěz výběrového řízení nabyde licenci na následující tři soutěžní ročníky, počínaje sezonou 2024/25 a konče sezonou 2026/27.

Licence na tzv. netelevizní highlights a klipy pro území České republiky jsou nabízeny v neexkluzivním rozsahu a mohou ji získat až tři subjekty.

Jediným hodnotícím kritériem pro vyhodnocení vítěze je nabízená cena. Je však stanovena pevná minimální nabídková cena. Nabídky, které toto kritérium nesplní, nebudou v soutěži hodnoceny.

Soutěž je koncipována jako primárně jednokolová s právem vypsání druhého kola a lhůta pro podání nabídek do prvního kola soutěže byla stanovena na 12. července 2024.

Soutěžní podmínky jsou k dispozici na www.lfafotbal.cz/tendry. Závazný vzor návrhu smlouvy pak obdrží každý zájemce, který o to v souladu s výzvou k podání nabídek LFA požádá. Takový zájemce se tímto krokem samozřejmě zavazuje k dodržování povinnosti mlčenlivosti.

LFA nebude až do ukončení soutěží jejich průběh komentovat ani poskytovat médiím žádná další vyjádření.

Související dokumenty