pondělí 15.07.2024

Disciplinární komise LFA má nového předsedu. Povede ji Jiří Matzner

Disciplinární komise LFA má nového předsedu. Povede ji Jiří Matzner

pondělí 15.07.2024
Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace má nového předsedu. S okamžitou platností se jím stal JUDr. Jiří Matzner, Ph. D, LL.M., jehož si v hlasování schválilo Ligové grémium LFA. O zbylých členech DK LFA bude rozhodnuto v následujících dnech.

Jiřího Matznera na post předsedy Disciplinární komise navrhl Ligový výbor LFA. Finální slovo pak mělo Ligové grémium, tedy zástupci všech klubů Chance Ligy a Chance Národní Ligy. Pro zvolení potřeboval zkušený advokát získat nadpoloviční většinu hlasů, což se mu podařilo.

„Jiří Matzner je člověk, který do Disciplinární komise LFA přináší velké množství zkušeností a znalostí z celé řady oblastí advokacie, čímž se stal ideálním kandidátem na pozici předsedy. Tento pohled mělo v hlasování i Ligové grémium a já nepochybuji, že pan Matzner jako předseda DK LFA pomůže k dalšímu rozvoji a progresu českého profesionálního fotbalu,“ řekl Tomáš Bárta, výkonný ředitel LFA.

Matzner na pozici předsedy DK LFA nahradil Richarda Bačka, který funkci vykonával od samotného vzniku Ligové fotbalové asociace. „Richardu Bačkovi bych chtěl velmi poděkovat za dlouholetou a odpovědnou práci pro český profesionální fotbal v roli předsedy DK LFA,“ dodal Tomáš Bárta.

Nový předseda bude v následujících dnech řešit složení Disciplinární komise LFA, která by dle jeho názoru měla stát na jasných principech: objektivita, odstup, nadhled a férovost.

„Moji vizí sestavit tým osobností, které se budou dívat na věc nezaujatě, objektivně, s nadhledem, dokážou věc posoudit, vyslechnout si všechny úhly pohledu a nakonec rozhodnout,“ řekl nový předseda DK LFA Jiří Matzner.

Jiří Matzner je zkušeným advokátem s 25 letou praxi v různých oblastech práva. Je celoživotním fotbalovým příznivcem, ať už v roli aktivního hráče nebo fanouška.