pátek 19.07.2024

Disciplinární komise vyhověla žádosti Petra Rady. Stanovila mu ale zkušební dobu

Disciplinární komise vyhověla žádosti Petra Rady. Stanovila mu ale zkušební dobu

pátek 19.07.2024
Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace se rozhodla vyhovět žádosti trenéra Petra Rady a podmíněně upustila od výkonu zbytku trestu, z něhož mu zbývaly 4 dny. Kouč Dukly tak může vést svůj tým v úvodním kole Chance Ligy, pokud se vzdá možnosti na odvolání.

Komentáře předsedy DK LFA Jiřího Matznera: "Disciplinární komise LFA se ve čtvrtek zabývala žádostí pana Petra Rady o prominutí výkonu zbytku trestu, alternativně o podmíněné upuštění od výkonu zbytku trestu.

DK LFA jeho žádosti vyhověla v části podmíněného upuštění od výkonu zbytku trestu za současného uložení zkušební doby v délce dvou měsíců. V části žádosti o prominutí výkonu zbytku trestu nebylo vyhověno. 

Členové Disciplinární komise DK věří, že si jmenovaný vzal dostatečné ponaučení, jak i uvedl ve své žádosti. Uvědomuje si nesprávnost svého chování, stejně jako dopad v mediální i osobní úrovni a takového jednání se do budoucna vyvaruje. Pan Rada vykonal trest z více než poloviny a současně uhradil uložený finanční trest.

Zbývající výkon zákazu činnosti v rozsahu 4 dnů nebude vykonán za podmínky dodržení dvouměsíční zkušební doby, která je v tomto rozsahu nejkratší možným obdobím, kterou lze dle Disciplinárního řádu uložit.

V této lhůtě bude mít jmenovaný prostor svým chováním doložit svoji žádost.

Uvedené rozhodnutí v praxi znamená, že pan Rada v sobotu může vést svůj klub při utkání s Plzní v rámci prvního kola Chance Ligy, pokud rozhodnutí nabyde právní moci."