úterý 23.07.2024

Ligový výbor LFA schválil nové složení Disciplinární komise LFA

Ligový výbor LFA schválil nové složení Disciplinární komise LFA

úterý 23.07.2024
Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace má nové složení. Ligový výbor jednomyslně schválil na návrh předsedy DK Jiřího Matznera šest nových členů. Komise se poprvé sejde již ve čtvrtek v tradičním čase.

Disciplinární komise LFA bude mít nově hned sedm členů. Vedle předsedy JUDr. Jiřího Matznera, Ph.D., LL.M, v ní budou zasedat pánové Karel Poborský, JUDr. Jiří Kunášek, Mgr. Josef Oplt, Doc. JUDr. Lukáš Bohuslav, Mgr. Josef Hlinka a JUDr. Tomáš Capoušek.

„Při výběru nových členů Disciplinární komise LFA jsem kladl důraz, aby vedle odborníků v oblasti práva byl součástí i některý z bývalých hráčů. Proto jsem velice rád, že došlo k domluvě s legendou české reprezentace Karlem Poborským, který přinese do rozhodování pohled aktéra, který celou řadu momentů zažil přímo z pozice aktivního hráče,“ řekl předseda DK LFA Jiří Matzner.

„Jsem zároveň velice poctěn, že moji nabídku přijali vybraní odborníci a experti z oblasti advokacie a soudnictví, kteří mají za sebou celou řadu výrazných kariérních úspěchů. Nepochybuji o tom, že v tomto složení dokážeme při rozhodování na poli Disciplinární komise LFA plnit principy, které jsem jasně definoval již při svém jmenování: objektivita, odstup, nadhled a férovost,“ dodal předseda DK LFA.

Nově složená Disciplinární komise LFA poprvé oficiálně zasedne již tento čtvrtek, kdy bude řešit případy, které se udály v úvodních kolách Chance Ligy a Chance Národní Ligy.