středa 04.09.2024

Elitní platforma pro střih videí s využitím AI v české lize. LFA zahájila spolupráci s WSC Sports

Elitní platforma pro střih videí s využitím AI v české lize. LFA zahájila spolupráci s WSC Sports

středa 04.09.2024
Využívá ji španělská La Liga, basketbalová NBA, hokejová NHL či další elitní soutěže z celého světa. A nyní i česká Chance Liga. Ligová fotbalová asociace se domluvila na spolupráci s WSC Sports, platformou, která využívá umělou inteligenci k tvorbě, správě a distribuci video obsahu ze sportovních událostí.

"Sezona 2024/25 je pro český profesionální fotbal ve směru práce s videoobsahem revoluční. Jak liga, tak i kluby mohou nově pracovat na sociálních sítích a webech se záběry ze zápasů. Do této důležité etapy jsme proto chtěli vstoupit připraveni a s tím nejlepším, co trh nabízí. Jsem proto velice rád, že nám podařilo domluvit se s WSC Sports, která je naprostou špičkou ve světovém měřítku, což je znát i na jménech partnerů, které s touto platformou spolupracují," řekl Daniel Hajný, obchodní a marketingový ředitel Ligové fotbalové asociace.

"Jsme nadšeni, že si LFA jako partnera, který pomůže fanouškům prožívat zápasy co nejintenzivněji i v digitálním prostoru a zároveň přispěje k uspokojení poptávky po personalizovaném obsahu, vybrala společnost WSC Sports, která zajišťuje lize i klubům tvorbu a publikování AI-automatizovaného obsahu," řekl Aviv Arnon, vedoucí business development oddělení a zároveň spoluzakladatel společnosti.

"WSC Sports pomáhá sportovním organizacím díky svým bohatým zkušenostem zvyšovat dosah, zvětšovat fanouškovskou základnu a vytvářet příležitosti k monetizaci obsahu napříč digitálními platformami. Těšíme se, že tímto revolučním přístupem pomůžeme také LFA a společně dosáhneme úspěchů, které podpoří růst ligy na hřišti i mimo něj," dodal Arnon.

Ligová fotbalová asociace zajistila přístup k platformě WSC také pro zástupce Chance Ligy. Kluby tak již od začátku sezony mohou využívat WSC při práci s videoobsahem na sociálních sítích či webech.

"Našim cílem bylo klubům s takto výraznou změnou při práci s videi pomoci. Proto jsme při jednání s WSC měli jasně stanoveno, že chceme zajistit platformu nejenom pro sebe, ale také pro všechny týmy nejvyšší domácí soutěže. Důvodem pro tento přístup byla také snaha docílit standardizace kvality videoobsahu, který fanoušci mají možnost nově konzumovat. Toto vše se právě díky spolupráci s WSC Sports podařilo a chci velice ocenit konstruktivní a vstřícné jednání z jejich strany," zhodnotil Daniel Hajný.

O přínosu aplikace pro propagaci českého profesionálního fotbalu vypovídají čísla na sociálních sítích Chance Ligy, které jednotlivá videa ze zápasů mají. Záběry gólů, emocí či zajímavých momentů pravidelně dosahují v počtu přehrání vyšší stovky tisíc a některá pravidelně atakují i milion.

"Na těchto číslech je jasně patrné, že spojení s WSC funguje od samotného začátku. Nepochybuji o tom, že právě práce s videi je revolučním krokem v propagaci Chance Ligy a českého profesionálního fotbalu jako takového, a právě díky záběrům z jednotlivých utkání se ještě zvýší zájem o domácí nejvyšší soutěž. A to nejenom v rámci České republiky," dodal Daniel Hajný.

WSC Sports je izraelská společnost, která je průkopníkem v práci s AI při tvorbě videoobsahu, který je uzpůsoben na míru pro fanoušky. Po celém světě s touto platformou pracuje více než 460 sportovních organizací, mezi nimiž jsou elitní soutěže jako La Liga, NBA, NHL, Nascar a mnohé další.

Společnost WSC Sports je průkopníkem v oblasti práce se sportovním videoobsahem za pomoci umělé inteligence. LaLiga, NBA, ESPN, YouTubeTV a 450 dalších sportovních organizací využívá WSC pro tvorbu obsahu a komunikaci s fanoušky, které zajišťuje AI.

Platforma společnosti WSC Sports automatizuje tvorbu, správu a distribuci obsahu a umožňuje držitelům sportovních práv zvyšovat dosah, rozšiřovat základny fanoušků a nabízí příležitosti k monetizaci obsahu napříč digitálními platformami. Další informace najdete na webu WSC-Sports.com.