čtvrtek 19.09.2024

DK LFA vyhověla žádosti Ghaliho a odpustila hráči Liberce zbytek trestu

DK LFA vyhověla žádosti Ghaliho a odpustila hráči Liberce zbytek trestu

čtvrtek 19.09.2024
Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace vyhověla žádosti Ahmada Ghaliho a odpustila mu zbytek trestu, který obdržel za vyloučení v zápase s Pardubicemi. Záložník Liberce tak může naskočit už do nejbližšího utkání svého celku.

Komentář předsedy DK LFA: "Vzhledem k tomu, že hráč Ahmad Ghali využil možnost zakotvenou v Disciplinárním řádu FAČR a požádal po výkonu poloviny svého trestu o prominutí zbytku trestu, Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace se znovu zabývala tímto specifickým případem. Ač většinou DK LFA praxi odpouštění trestů odmítá, s ohledem na všechny okolnosti se tentokrát rozhodla žádosti vyhovět. To v praxi znamená, že hráč Ghali může v dresu Slovanu Liberec o víkendu nastoupit.

Již při vynesení rozhodnutí o disciplinárním trestu pro hráče Ghaliho DK LFA jasně deklarovala, že vzhledem k okolnostem jeho vyloučení v zápase s Pardubicemi udělila hráči Liberce nejnižší možný trest, který jí Disciplinární řad FAČR za dané situace umožňoval.

Toto dodatečné rozhodnutí pak reaguje na fakt, že celý incident byl primárně nešťastnou shodou okolností. Jednoznačně nešlo o úmyslný faul a navíc střetu obou hráčů předcházelo nešťastné uklouznutí na vlhkém terénu. DK LFA vzala při rozhodování rovněž v potaz přístup samotného hráče k celému incidentu a následnému disciplinárnímu řízení, i skutečnost, že i sám hráč Pardubic Jan Kalabiška veřejně několikrát prohlásil, že zákrok hráče Ghaliho byl neúmyslný."

Všechna rozhodnutí z dnešního zasedání Disciplinární komise LFA v komuniké.


Dokumenty