středa 25.09.2024

LFA vyhověla žádosti Opavy. SFC bude domácí utkání hrát v Hlučíně

LFA vyhověla žádosti Opavy. SFC bude domácí utkání hrát v Hlučíně

středa 25.09.2024
Ligová fotbalová asociace vyhověla žádosti klubu z Opavy, aby v nadcházejících zápasech Chance Národní Ligy jako náhradní domácí stadion využíval Městský stadion Lumíra Kota v Hlučíně. Důvodem změny jsou rozsáhlé škody, které na opavském stadionu v Lipové ulici způsobily nedávné povodně.

„Opavský stadion jsem navštívil osobně, abych se seznámil s rozsahem škod, které na stadionu povodeň napáchala. Realita je bohužel taková, že v blízké době zde nebude možné zápasy Chance Národní Ligy hrát. LFA proto po konzultaci s domácím klubem vyhověla jeho žádosti, aby pro svá mistrovská utkání mohl využívat stadion v Hlučíně,“ řekl výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta.

Hlučín je od Opavy vzdálen přibližně 25 kilometrů. Městský stadion Lumíra Kota byl naposledy dějištěm profesionální soutěže mezi lety 2005–2011, kdy tým FC Hlučín působil v druhé nejvyšší soutěži. Aktuálně hraje domácí klub 3. ligu.

"Spolu se zástupci SFC Opava jsme sportovní areál v Hlučíně zkontrolovali a stadion dle názoru LFA splňuje standardy pro pořádání druhé nejvyšší profesionální soutěže. Ať už jde o rozměry hřiště, výběhové zóny, tribuny, zázemí či další oblasti. Těší mě, že se podařilo najít stadion v blízkosti Opavy, což umožní snadnou dostupnost i pro fanoušky SFC," dodal Tomáš Bárta. 

První zápas v Hlučíně odehraje Opava v rámci 12. kola Chance Národní Ligy proti Slavii Praha B v neděli 6. října od 14:00 a během podzimní části se zde potká SFC také s Prostějovem. Naopak pro duel s Baníkem Ostrava B se náhradní stadion ještě hledá.