čtvrtek 26.09.2024

Dvě nuly a jen dvě obdržené branky. Novým Chance Keeperem je chrudimský Šerák

Dvě nuly a jen dvě obdržené branky. Novým Chance Keeperem je chrudimský Šerák

čtvrtek 26.09.2024
Brankář fotbalistů Chrudimi Jáchym Šerák se stal novým Chance Keeperem Chance Národní Ligy. Od šestého do desátého kola druhé nejvyšší soutěže inkasoval pouze dva góly – o jeden méně než vyškovský Jiří Borek a zlínský Stanislav Dostál. Právě Dostál získal ocenění před Šerákem jako vůbec první brankář. Vyhlášení se tak dosud dočkali zástupci prvních dvou týmů tabulky. Druhá Chrudim aktuálně na vedoucí Zlín ztrácí tři body.

Třiadvacetiletý Šerák mezi šestým a desátým kolem Chance Národní Ligy odchytal čtyři zápasy, deváté kolo soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) v polovině září odložila kvůli silným dešťům a hrozně povodní. Gólman, který v Chrudimi během léta uspěl na zkoušce z Mladé Boleslavi, se dvakrát blýskl čistým kontem. Udržel ho proti svému bývalému klubu Varnsdorfu a minulý týden proti Táborsku.

V zápasech s rezervou Sparty a Opavou sice předsezonní posila Východočechů jednou kapitulovala, MFK ale přesto pokaždé dokázal zvítězit. Doma nad Pražany 4:1, ve Slezsku 2:1. Šerákův podíl na výhře na opavském trávníku vyzdvihl i chrudimský trenér Jindřich Tichai. Brankář, jenž začínal v Motorletu Praha, se blýskl například zákrokem proti vyložené šanci Rataje. Také díky Šerákovi zatím Chrudim dostala pouze pět gólů a má po Zlínu druhou nejlepší obranu v CHNL.

Aktuální pořadí metriky Chance Keeper naleznete zde »