čtvrtek 03.10.2024

Liga zná nového Chance Playmakera. Mezi kreativci uspěl záložník Slavie Provod

Liga zná nového Chance Playmakera. Mezi kreativci uspěl záložník Slavie Provod

čtvrtek 03.10.2024
Metrika Chance Playmaker, která v nejvyšší soutěži oceňuje hráče s nejlepší bilancí očekávaných asistencí, zná svého druhého vítěze. Po triumfu libereckého záložníka Michala Hlavatého se tentokrát z prvenství raduje středopolař pražské Slavie Lukáš Provod, který za sledované období nasbíral 1,3 xA.

Sedmadvacetiletý reprezentant ve sledovaném období mezi 6. – 10. kolem nasbíral dvě asistence. Obě shodou okolností zapsal právě v 10. kole, když jimi přispěl k vítězství Slavie 4:0 ve vršovickém derby s Bohemians Praha 1905.

Provod asistoval u branek Tomáše Chorého a Christose Zafeirise a ihned se dostal do čela metriky Chance Playmaker, kde s nejlepší bilancí očekávaných asistencí (xA) předčil plzeňského záložníka Lukáše Kalvacha a mladoboleslavského rychlíka Vasila Kušeje.

Slávistický středopolař tak bude po dobu následujících pěti kol na rukávu dresu nosit speciální logo pro Chance Playmakera, které navíc může být modifikováno dle počtu výher daného hráče v sezoně.

Označení Chance Playmaker získá hráč s nejlepší bilancí očekávaných asistencí (xA) za pět kol. Statistika xA měří pravděpodobnost, že dokončená přihrávka povede ke gólové asistenci, a bere v úvahu několik faktorů, včetně typu, délky přihrávky a koncového bodu přihrávky.

Aktuální pořadí metriky Chance Playmaker naleznete zde »